17 september 2010
18:00

DALS LÅNGEDS IK

Referat: LAXARBY IF - DALS LÅNGEDS IK

I sista hemmamatchen för året spelade vi mot DLIK, och precis som förra mötet slutade den oavgjort 1-1, vilket innebar att vi tog vår andra poäng i A-slutspelet. Ett resultat vi ska minst nöjda med då det var LIF som hade det mesta av spelet, dock utan att skapa speciellt många chanser.

Första halvleken började jämnt med mest spel på mittplan. Efter ca. ahlva halvleken fick vi ett lite övertag, men hade väldigt svårt att skapa något framåt. Bästa chansen hade Alice med ett skott utifrån som mv räddade. DLIK hade också nån halvchans men annars hade målisarna det ganska lugnt. En jämn halvlek med rättvist resultat 0-0.

I 2:a halvleken fortsatte det jämna spelet med fortsatt mycket få öppna lägen, utan det var mest chansbollar och nån halvfarlig hörna eller skott utifrån. I 47:e min fick en DLIK-tjej till ett riktigt bra skott utifrån som seglade in i nätmaskorna, helt utan chans för Johanna till 0-1. Efter detta försökte vi att flytta upp laget för att pressa DLIK hårdare, men lyckades väl sådär. Vi fick dock en gratischans i 61:e min, då vi fick en indirekt frispark endast 2-3 m från mållinjen, som mycket påpassligt och snabbt Kristin petade till Felicia som dunkade in 1-1. Resten av matchen pressade vi på hårt och hade klart grepp om matchen, men kunde inte skapa tillräckligt mycket för att kunna avgöra, utan matchen slutade 1-1.

Alla gör en mycket bra match, och det var skönt att se inställningen. Lite extra plus till Emze som mycket säker mittback, Kicki och Agnes som slet tappert som vanligt på mitten.